Ce este atomizorul: cate tipuri de atomizor sunt si cum poti alege cea mai buna varianta pentru tine?

Ce este atomizorul: cate tipuri de atomizor sunt si cum poti alege cea mai buna varianta pentru tine?

Ce este atomizorul si cate tipuri de atomizoare sunt disponibile pe piata sunt informatii care te vor ajuta sa te bucuri cu adevarat de experienta vapatului. Atomizorul este o componenta esentiala a tigarii electronice, capabila sa modeleze aceasta experienta dupa bunul tau plac.

Fiecare tip de produs are caracteristici potrivite anumitor nevoi si preferinte, iar daca stii ce este un atomizor si cum se intretine in mod eficient si corect acesta, vei avea acces la intreaga gama de senzatii remarcabile pe care ti le ofera vapatul.

 

Cuprins:

1. Ce este atomizorul si cum functioneaza acesta

2. Tipuri de atomizor si intretinerea acestuia 

 

1. Ce este atomizorul si cum functioneaza acesta

De ce este atomizorul atat de important? Pentru ca este acea componenta din partea de sus a tigarii electronice care contine lichidul preferat de tine si care este responsabila pentru vaporizarea acestuia. Desigur, procesul de vaporizare a lichidului implica si alte componente importante, precum rezistenta.

Rezistenta vine fie gata construita, prefabricata, fie va trebui sa o construiesti tu cu ajutorul bumbacului, sarmelor si a bazelor necesare. In partea superioara, atomizorul este prevazut cu un mustiuc, dar are in componenta si un bazin pentru lichid, geamul si rezistenta.

Tot ce trebuie sa faci este sa activezi dispozitivul printr-o apasare de buton care va declansa procesul de incalzire a lichidului. Caracteristicile vaporilor produsi depind foarte mult de tipul de atomizor pe care il prezinta tigara ta electronica.

2. Tipuri de atomizor si intretinerea acestuia

Pentru fiecare stil de vapat, fie MTL, fie DL, exista atomizorul ideal. Pentru vapatul de tip MTL, gaurile responsabile cu reglarea fluxului de aer sunt mai mici, ceea ce genereaza o senzatie asemanatoare fumatului clasic de tigari normale. Daca esti in cautarea unei experiente similare cu fumatul de narghilea, stilul DL s-ar putea sa ti se potriveasca mai bine.

 

Exista mai multe tipuri de atomizoare cu caracteristici diferite si care iti pot oferi placeri distincte ale vapatului:

 

ATOMIZORUL CARTUS

O tigara electronica poate avea atomizor de tip cartus. Acest tip de atomizor este foarte usor de montat pentru ca trebuie pur si simplu conectat magnetic la baterie. Spre deosebire de acesta, un atomizor de tip container ce vine cu necesitatea conexiunii printr-un pin de contact.

 

CLEAROMIZORUL

Acest tip de atomizor poate avea capacitati diferite in ceea ce priveste containerul destinat lichidului. Poti opta fie pentru unul cu o capacitate mica, fie pentru unul de tip tank, cu o capacitate mai mare in ceea ce priveste volumul de lichid. In cazul acestuia, rezistentele sunt prefabricate.

 

RTA

Numit de fapt Rebuildable Tank Atomizer, RTA este un atomizor servisabil cu capacitate mare. În cazul acestor atomizoare, rezistentele sunt construite chair de tine. De regula, orice atomizor servisabil iti ofera placerea de a interveni la nivelul structurii sale.

 

RDA

Asa numitele Rebuildable Dripping Atomizer sunt acele atomizoare care necesita un proces mai minutios de vapare. Au in compoziția lor un dripper responsabil pentru aburul produs de dispozitiv. Tot ce trebuie sa faci este sa picuri lichid pe rezistenta si sate bucuri de un abur dens si extrem de placut din punct de vedere estetic.

 

RDTA

La fel ca RTA si RDA, Rebuildable Dripping Tank Atomizer este un atomizor servisabil, așa ca il vei putea descompune si recompune singur. Aspectul deosebit in cazul acestuia este faptul ca se prezinta ca un hibrid intre atomizorul RDA si RTA. Acest hibrid favorizeaza experimentarea unei arome mai puternice, dar are si avantajului unor costuri mai reduse pentru iubitorii de vaping.

O buna mentenanta a atomizorului iti va permite sa te bucuri mai mult timp de tigara ta electronica preferata. Trebuie sa stii ca in componenta atomizorului se afla si piese care necesita inlocuirea odata la ceva timp. Pe langa lichidul pe care trebuie sa il introduci in dispozitiv, poti schimba mustiucul, rezistenta si poate fi inclus si geamul. Cea mai usoara metoda de curatare a atomizorului este prin spalarea lui, eventual cu apa calda.

Poti lasa piesa in apa cateva minute, pana la o ora, dar este indicat sa faci asta seara. In felul acesta, vei avea tot timul necesar pentru a-l usca in mod corespunzator inainte de urmatoarea utilizare.

 

Asadar, atomizorul este unul din cele mai relevante componente ale tigarii electrionice si poate fi de mai multe tipuri. Fiecare dintre acestea vine cu o propunere diferita de utilizare a dispozitivului extinzand paleta de placeri a experientei vapatului. Nu uita ca unele atomizoare sunt servisabile, necesitand mai multa atentie din partea ta si ca toate tipurile de atomizoare au nevoie de o mentenanta adecvata pentru a le putea mentine in stare buna.

 

Surse foto: unsplash.com, pixabay.com.